26/1/13

Προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση σήμερα Σάββατο, 26 Ιανουαρίου


1.                  Ξεκινάμε από νωρίς το πρωί τη βόλτα μας για να επισκεφτούμε το 10ο, BAZAART στο M art space στη Σόλωνος.  Η 10η ετήσια συνάντηση νέων εικαστικών, με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους για πρώτη φορά χωρία καμία επιβάρυνση. Το κόστος καλύπτεται από τους χορηγούς οι οποίοι γίνονται αντικείμενο έμπνευσης για τους εικαστικούς. Εκείνοι από την πλευρά τους, δημιουργούν από ένα έργο ο καθένας, εμπνευσμένο από την ευρύτερη δράση του κάθε χορηγού. Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία και κόσμημα σε μια έκθεση που συνδυάζει την τέχνη με την χρησιμότητα. Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των έργων θα δοθεί στα παιδικά χωριά SOS. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου και αξίζει να συνεισφέρουμε όλοι μας στο τόσο σημαντικό έργο των παιδικών χωριών SOS.

2.                  Ο Θέμης Σκανδάμης είναι “Home alone” και δίνει μία solo παράσταση για όσους βρεθούν στο  Ζp87,  στα Εξάρχεια. Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός ανήκει στη γενιά των 30, έχει περάσει από τη φιλοσοφική σχολή Αθηνών,έχει σπουδάσει Θέατρο, και έχει να επιδείξει σπουδαίες δουλειές παρέα με τη Μάρθα Φριντζήλα . Το βράδυ του Σαββάτου πάντως , θα βρίσκεται “μόνος” του στο  Ζp87, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του. Αξίζει να περάσουμε από εκεί και να γνωρίσουμε έναν νέο καλλιτέχνη που αγαπά και σέβεται την καλή μουσική. Στις 22:00 το βράδυ και είσοδος φυσικά ελεύθερη.

3.                  Απὀ το χώρο του θεάτρου έρχεται  η τελευταία πρότασή μας για το βράδυ του Σαββάτου.
“...Ο κόσμος μας είναι γεμάτος «ειδικούς». Γιατροί όλων των ειδικοτήτων: ψυχολόγοι,  ομοιοπαθητικοί, εναλλακτικές θεραπείες, γιόγκα,  πιλάτες, ρεφλεξολογία, … Εμένα, όμως, θα μου αρκούσε ένα χάδι στον αυχένα και νομίζω ότι - ίσως, για μια στιγμή, ομολογώ - θα αισθανόμουν εντάξει.»
Με διεισδυτικό ύφος, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης “Το Χιόνι”, Μιχάλης Παλίλης προσκαλεί τους θεατές σε μια απρόβλεπτη επίσκεψη σε μια «συνηθισμένη» οικογενειακή συγκέντρωση. Με όχημα την έκπληξη, τις συνεχείς ανατροπές και το πολιτικό βλέμμα, οι θεατές εισέρχονται στον κόσμο της ιδιαίτερης αυτής οικογενειακής συνάντησης, και του σύγχρονου πολιτισμού… Η οικογένεια του έργου δειπνεί κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα, μέσα στο καταχείμωνο, με σκοπό να τιμήσει την επέτειο του θανάτου ενός μέλους της, του τετράχρονου γιου. Η ιδιαίτερη αυτή συγκέντρωση όμως, φέτος, δε θα είναι όπως κάθε χρονιά...”Στο θέατρο “Σημείο”, Χαριλάου Τρικούπη 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου