26/12/11

Oι 10 κορυφαίες ατάκες του 2011 made in USA

Η επιλογή γίνεται με κριτήριο τη δημοφιλία, την σημαντικότητα ή την δυνατότητα αποκάλυψης της κάθε δήλωσης· δεν είναι απαραίτητο να είναι αξιοθαύμαστη ή εύγλωττη.
Η αυξανόμενη κριτική για τους πλουσίους κυριάρχησε στην φετινή ατζέντα των «καλύτερων δηλώσεων» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον βιβλιοθηκονόμο του πανεπιστημίου του Υale – αυτός έδωσε το χρίσμα για το καλύτερο φετινό σύνθημα που προέρχεται από το κίνημα «Occupy Wall Street»: «Είμαστε το 99%».
Ο Φρεντ Σαπίρο, λοιπόν, δημοσίευσε την έκτη ετήσια λίστα των πιο αξιομνημόνευτων αναφορών για το 2011. Επεσήμανε ότι το συντηρητικό κόμμα του Tea Party ήταν πολύ διακεκριμένο στις δηλώσεις τις περσινής χρονιάς. «Οι αναφορές για το Tea Party είναι πολύ ‘αντι-κυβερνητικές’, είπε ο Σαπίρο και συνέχισε: «δηλώσεις από το Occupy και άλλες πιο φιλελεύθερες που θα βρείτε στην κορυφή της λίστας, στοχεύουν πιο πολύ ενάντια στην Wall Street και το ανώτερο οικονομικά ποσοστό του 1% της χώρας, παρά στην κυβέρνηση αυτή καθαυτή».
Το αυθεντικό βιβλίο του Yale (Yale Book of Quotations) εκδόθηκε το 2006 και από τότε ο Σαπίρο βγάζει μια ετήσια λίστα των κορυφαίων 10 δηλώσεων που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην επόμενη έκδοση. Η επιλογή γίνεται με κριτήριο τη δημοφιλία, την σημαντικότητα ή την δυνατότητα αποκάλυψης της κάθε δήλωσης· δεν είναι απαραίτητο να είναι αξιοθαύμαστη ή εύγλωττη.
Η λίστα για φέτος είναι η εξής:
1.«Είμαστε το 99%» - σύνθημα του κινήματος Occupy.
2.«Δεν υπάρχει κανείς σ’ αυτήν τη χώρα που να μην πλούτισε από μόνος του. Κανένας. Χτίζεις ένα εργοστάσιο – καλό για σένα! Αλλά, πρέπει να είμαι σαφής. Μεταφέρεις τα προϊόντα σου στην αγορά από τους δρόμους τους οποίους πληρώσαμε. Νοίκιασες εργάτες τους οποίους εμείς πληρώσαμε για να εκπαιδεύσουμε. Ήσουν ασφαλής στο εργοστάσιο εξαιτίας των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμενων που όλοι μας πληρώσαμε». - Γουώρεν Μπάφετ ο δισσεκατομυριούχος, μιλώντας στη Μασαχουσέτη τον Αύγουστο.
3. «Οι φίλοι μου και γω έχουμε ‘χαϊδευτεί’ εδώ και πολύ καιρό από ένα φιλικό στα δισεκατομμύρια Κονγκρέσο» - Γουώρεν Μπάφετ, σε άρθρο του στους New York Times
4. «Πιστεύω στην εξέλιξη και εμπιστεύομαι τους επιστήμονες για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης. Πείτε με τρελό» - Ο υποψήφιος για την προεδρία Τζον Χαντσμαν, σε tweet του.
5. «Oυπς» - Ο υποψήφιος για την προεδρία Ρικ Πέρι, έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια να θυμηθεί ποια θα είναι η τρίτη ομοσπονδιακή υπηρεσία που θα διέλυε.
6. «Όταν με ρωτούν, ‘ποιος είναι ο πρόεδρος του Ουμπέκι-μπέκι-μπέκι-μπέκι-σταν-σταν’, λέω: ‘ξέρεις, δεν ξέρω. Εσύ ξέρεις;’» - ο πάλαι ποτέ υποψήφιος για την προεδρία Χέρμαν Κέην.
7. «Έχω πάρει ναρκωτικά. Λέγονται ‘Τσάρλι Σιν’. Δεν είναι διαθέσιμο γιατί αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα πεθάνεις. Το πρόσωπό σου θα λιώσει και τα παιδιά σου θα θρηνούν πάνω από το διαλυμένο κορμί σου» - ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν σε συνεντευξή στο ABC News.
8. «Όου γουάου. Όου γουάου. Όου γουάου» - οι τελευταίες λέξεις του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς στις 5 Οκτωβρίου, όπως μεταφέρθηκαν στην νεκρολογία του από την αδελφή του, Μόνα Σίμσον.
9. «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα» - ο αντιπρόσωπος στο Κογκρέσο Αnthony Weiner, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ο ίδιος σε μια φωτογραφία με έκφυλο περιεχόμενο.
10. «Αντί να παίρνει τη βοήθεια που ήλπιζε ότι θα έπαιρνε, ο κ. Κέην αποφάσισε να την βοηθήσει με το δικό του πακέτο ενίσχυσης» - η δικηγόρος Γκλόρια Ολρεντ μιλώντας για την εικαζόμενη σεξουαλική παρενόχληση της πελάτισσάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου