23/3/13

Aπόψε σβήνουμε τα φώτα! Παγκόσμια μέρα της γης.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2007 και έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας.

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά στη μεγαλύτερη οικολογική διαδήλωση στον κόσμο.

Στη χώρα μας, τα φώτα θα σβήσει η Βουλή στις 20.30. Για μία ώρα το μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων δεν θα φωταγωγηθεί ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του Πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής. Τα φώτα θα σβήσουν και στην Ακρόπολη.

Παράλληλα, οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα κατεβάζουν τους διακόπτες σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειες και στέλνουν μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα φώτα θα σβήσουν και σε άλλα μέρη της Γης: στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

«Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ' όλη τη χώρα και σ' όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ντέρμοτ Ο'Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά» και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου