11/12/12

Η Αθήνα γιορτάζει... επιτέλους!
Η εορταστική περίοδος ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης (11/12/2012)  με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Θα ακολουθήσει συναυλία από τη συμφωνική ορχήστρα και τη Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Την πλατεία Συντάγματος θα κοσμήσουν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολεγίου ΑΚΤΟ.

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα θα έχουν μπόλικη μουσική. Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα δώσουν το παρόν σε 30 γειτονιές της πόλης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που πραγματοποιούν εμφανίσεις από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου

Στο Μοναστηράκι ομάδες δρόμου με χορό και μουσική, εκπλήξεις για τους περαστικούς θα
δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Πλούσιες εκδηλώσεις θα υπάρχουν και για τα παιδιά. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος, αλλά και σε 13 κέντρα πολιτισμού της πόλης, οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες και ζογκλέρ, εργαστήρια, χορό, ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρα.

Μάλιστα, από τις 11 Δεκεμβρίου και για 25 μέρες ένα παγοδρόμιο 200τμ. στην πλατεία Συντάγματος περιμένει μικρούς και μεγάλους να κάνουν δωρεάν βόλτες στον πάγο καθημερινά από τις 11.00-21.00.

Παραστάσεις-έκπληξη θα πραγματοποιηθούν από τους Athens Warriors Ice Hockey.

Μάλιστα, από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος ένα εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών. Εκεί τα παιδιά θα φτιάξουν από χαρτόνια, καπάκια, σφουγγάρια, εφημερίδες, μπουκάλια παιχνίδια, τα οποία θα τα αφήνουν στη συνέχεια στο «δέντρο της προσφοράς» για να δοθούν σε κάποιο άλλο παιδί που τα χρειάζεται.

Παράλληλα, 18 φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση, της έννοιας της αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στην πλατεία Συντάγματος θα δώσουν συναυλία οι Burger Project. Ώρα έναρξης: 17:00, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μια παράσταση-έκπληξη θα δώσουν τα μουσικά σύνολα του Δήμου με τη συμμετοχή των Μπλε και του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών. Ώρα έναρξης: 23:00 το βράδυ.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει: «Η Αθήνα γιορτάζει. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών παλεύει, μένει ζωντανή και θα γίνει γιορτινή. Καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα, είπαμε φέτος και κάναμε σύνθημά μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στην γιορτή. Όλες οι ηλικίες, οι φυλές και οι θρησκείες. Άνεργοι και συνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου