30/11/12

Αγώνες Τραγουδιού Κέρκυρας. 30 χρόνια μετά...




Transmedia: πολυμεσική παραγωγή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» με την υποστήριξη της ΕΡΤ, παρουσιάζει μία transmedia παραγωγή για τους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας, πνευματικό παιδί του Μάνου Χατζιδάκι, τριάντα χρόνια μετά τη διοργάνωσή τους. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, επιχειρείται από τη φοιτητική ομάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση μία κοινή αφήγηση και ανάγνωση των Αγώνων Τραγουδιού της Κέρκυρας αξιοποιώντας διάφορους Διαύλους και Μέσα. Στο κέντρο της δράσης βρίσκεται ένα πλήρες αποθετήριο, στη διεύθυνση  www.kerkyra30.gr,  εδώ που βρίσκεστε και στο οποίο συγκεντρώθηκαν συνεντεύξεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν στους Αγώνες, αναμνήσεις, άγνωστες πτυχές του παρασκηνίου, φωτογραφικό υλικό, σύγχρονες μαρτυρίες.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο, 1η και 2 Δεκεμβρίου, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 αφιερώνει το πρόγραμμά του στα 30 χρόνια από τους Αγώνες της Κέρκυρας. Από τις 7 το πρωί και κάθε μια ώρα θα μεταδίδονται ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ το αφιέρωμα θα κορυφωθεί με μια σειρά ειδικών εκπομπών. Ακόμη, η ΕΡΤ θα εντάξει εμβόλιμα στο τηλεοπτικό πρόγραμμά της μονόλεπτα από το οπτικοακουστικό υλικό του “Kerkyra30”, τα οποία θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Ταυτόχρονα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, youtube, soundcloud) θα δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με το κοινό, ούτως ώστε να επιχειρηθεί μία σύγχρονη ανάγνωση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, να παρουσιαστούν οι δεσμοί του κόσμου με τις μουσικές του δημιουργίες και να αναδειχθούν μέσα από το επικοινωνιακό εύρος των social media οι κοινές πνευματικές αναζητήσεις.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προγράμματος “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες” και αποτελεί μία εφαρμογή της Κεντρικής Ιδέας «transmedia», που, καταργώντας τη γραμμική σχέση του κοινού με το (συνήθως) μοναδικό σημείο εκπομπής, διαφορετικά μέσα (Διαδίκτυο, οπτικοακουστικά Μέσα, Κοινωνικά Δίκτυα) προσεγγίζουν ένα θέμα, το καθένα με το δικό του τρόπο και με αφηγηματική αυτοτέλεια, παρέχοντας, δυνητικά, μία ενιαία εμπειρία (transmedia experience) στο κοινό.

Με απλά λόγια, η transmedia εμπειρία συνίσταται στο τρίπτυχο: άκου, δες, διάβασε!

​Facebook: Αγώνες τραγουδιού Κέρκυρας
Twitter: @kerkyra30
Youtube: Kerkyra30
Soundcloud: Kerkyra30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου