30/4/12

Παγκόσμια ημέρα τύπου: ένα αφιέρωμα που δεν πρέπει να χάσετε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 3 Μαΐου...

Η πρώτη transmedia παραγωγή περιεχομένου δημιουργήθηκε από το νέο αίμα της ελληνικής δημοσιογραφίας και βρήκε φιλόξενη στέγη στην ΕΡΤ.


Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές -επαγγελματίες δημοσιογράφοι πολλοί εξ αυτών- του προγράμματος Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες (www.qjnt.gr) δημιούργησαν ένα απολύτως transmedia αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Τύπου. Tι είναι transmedia;
Χμμμ! Αυτό που παλιά λέγαμε, Εικόνα - Μουσική - Κείμενο. Εν προκειμένω, η συνέντευξη παράγει το video, το audio (ήχο) και το κείμενο. Και όλα συνθέτουν ένα web περιεχόμενο και/ή προβάλλονται και στα συμβατικά μέσα. 18 προσωπικότητες από το χώρο των media, των γραμμάτων, της επικοινωνίας και φυσικά της δημοσιογραφίας, απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα:

Τύπος και Νέες Τεχνολογίες: απελευθέρωση ή χειραγώγηση;

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο των Μέσων στο νέο ψηφιακό κόσμο; Η έλευση των Νέων Τεχνολογιών βοηθά ή απειλεί τη Δημοκρατία; Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) τι ρόλο παίζουν στη δημοσιογραφία του σήμερα και του αύριο;

Αν οι ερωτήσεις αυτές ακούγονται ενδιαφέρουσες, οι απαντήσεις θα βρίσκονται:
Στο πρόγραμμα του Κόσμος 93,6, του Β' Προγράμματος 103,7, της ΝΕΤ FM 105,8 και της τηλεόρασης της ΕΡΤ. Με μονόλεπτα (και κάτι!) video και ηχητικά, διάσπαρτα στα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Αλλά και με κείμενα (βιογραφικά και τις πλήρεις συνεντεύξεις) στη σελίδα του μεταπτυχιακού.

Δε λείπει το facebook και το twitter με την ένδειξη: m3press

Η προσωπική μου εμπειρία από την προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερη. Και αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκομαι μεταξύ "συναδέλφων" και "συναδέλφων".  Αφενός στην ΕΡΤ (ως εργαζόμενη εκεί) και αφετέρου στο Μεταπτυχιακό Τμήμα, στο οποίο τυγχάνει, να φοιτώ. Επαγγελματίας και μαθήτρια ταυτόχρονα, ορμητική και συγκρατημένη την ίδια στιγμή, διεκδικητική και εξισορροπιστική. Ωραία εμπειρία!
Δεν είναι η στιγμή να αναφερθώ σε ονόματα και σε ευχαριστίες.

Παρακολουθείστε την προσπάθεια, που με πολλή ζεστασιά φιλοξενεί η ΕΡΤ. Στα ραδιόφωνα, στην τηλεόραση, στο facebook και το twitter (m3press), στην ιστοσελίδα www.qjnt.gr, στο youtube.com/m3press και φυσικά στο www.ert.gr.
Και πείτε μας τη γνώμη σας...

Αρχίζουμε!

ΔΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΕ, ΑΚΟΥΣΕ ΕΡΤ
στις 3 ΜΑΪΟΥ 2012
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου