1/4/12

Πάρε το σκύλο στη δουλειά!


Λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο αποδοτικοί ήταν οι εργαζόμενοι που έφερναν στη δουλειά τους σκύλους τους, έδειξε έρευνα αμερικανών επιστημόνων η οποία δημοσιεύθηκε στο International Journal of Workplace Health Management.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 75 υπαλλήλων και είδαν ότι όσοι είχαν πρόσβαση σε σκύλους ήταν λιγότερο αγχωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, από αυτούς που δεν είχαν κατοικίδιο.

Οι ερευνητές από το Virginia Commonwealth University μελέτησαν τους υπαλλήλους μίας κατασκευαστικής εταιρίας, που μπορούν να φέρνουν τους σκύλους τους στη δουλειά. Συνέκριναν αυτούς που έφερναν μαζί τα σκυλιά τους, με αυτούς που είτε δεν είχαν σκυλιά, είτε δεν τα έφερναν μαζί.

Μετά από μία εβδομάδα, μέτρησαν το επίπεδο άγχους του καθενός, την ικανοποίησή από τη δουλειά του και τα αισθήματα που είχε απέναντι στην εταιρία.

Για να μετρήσουν τα επίπεδα στρες, έπαιρναν δείγμα σάλιου, προκειμένου να ελέγξουν τις σχετικές ορμόνες.

Το πρωί οι τρεις ομάδες των εργαζομένων δεν είχαν καμία διαφορά, όσον αφορά στο επίπεδο άγχους. Όμως αυτό άλλαζε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσοι είχαν μαζί τους σκύλους τους παρουσίαζαν σαφώς μικρότερα επίπεδα άγχους.

Μάλιστα, οι ερευνητές είδαν ότι όταν κάποιος είχε σκύλο και δεν τον έπαιρνε κάποια μέρα μαζί, είχε πολύ περισσότερο στρες από τις ημέρες που τον είχε μαζί του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαρία άντε να ακούσουμε γαβγίσματα από το μικρόφωνο!! :)

Blogal είπε...

Σε πληροφορώ ότι αυτό έχει γίνει. Σε προηγούμενο ραδιόφωνο που δούλευα, στο Σταθμό 101,3 (σημερινό Δίεση) είχαμε την Κλάρα! Κάποια πρωινά, (στη ζούλα) την έβαζα μέσα στο στούντιο την ώρα της εκπομπής. Δεν είχε γαυγίσει ούτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Μόνο που έβλεπε επίσης, μια φορά, ένα όνειρο (τη νανούριζα σίγουρα) και έβγαλε φωνούλες! Κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου.

Δημοσίευση σχολίου