24/12/11

Τι ακριβώς ήταν το Αστρο της Βηθλεέμ;


Παίρνουμε κάποια ιδέα για το άστρο από τις ίδιες τις κινήσεις του. Κατ’ αρχάς, δεν οδήγησε τους άντρες κατευθείαν στη Βηθλεέμ, αλλά τους πήγε στην Ιερουσαλήμ, όπου οι ερωτήσεις τους για τον Ιησού έφτασαν στα αφτιά του Βασιλιά Ηρώδη. Τότε ο Ηρώδης «κάλεσε κρυφά τους αστρολόγους», και εκείνοι του είπαν για τον νεογέννητο “βασιλιά των Ιουδαίων”. Έπειτα ο Ηρώδης είπε: «Κάντε προσεκτική έρευνα για το παιδάκι και, όταν το βρείτε, ελάτε να μου πείτε και εμένα». Το ενδιαφέρον του για τον Ιησού, όμως, ήταν κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετο. Στην πραγματικότητα, αυτός ο υπερήφανος και αδίστακτος κυβερνήτης ήταν αποφασισμένος να θανατώσει τον Ιησού!—Ματθαίος 2:1-8, 16.

Είναι ενδιαφέρον ότι το «άστρο» οδήγησε στη συνέχεια τους αστρολόγους νότια προς τη Βηθλεέμ. Εκεί «στάθηκε» πάνω από το σπίτι όπου βρισκόταν ο Ιησούς.—Ματθαίος 2:9, 10.

Σαφώς, δεν επρόκειτο για συνηθισμένο άστρο! Άλλωστε, για ποιο λόγο ο Θεός, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει αγγέλους για να αναγγείλει σε ταπεινούς ποιμένες τη γέννηση του Ιησού, θα χρησιμοποιούσε τώρα ένα άστρο για να οδηγήσει ειδωλολάτρες αστρολόγους—πρώτα στον εχθρό του Ιησού και μετά στο ίδιο το παιδί; Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι το άστρο αποτελούσε καταχθόνιο τέχνασμα του Σατανά, ο οποίος είναι ικανός να παράγει τέτοια φαινόμενα. (2 Θεσσαλονικείς 2:9, 10) Η ειρωνεία είναι ότι ένα στολίδι που αποκαλείται «άστρο της Βηθλεέμ» τοποθετείται συνήθως στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συγχαρητηρια για το αρθρο σας!! :)

Δημοσίευση σχολίου